Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
16.06.2016  

Obeležitev ob 25. obletnici samostojnosti Republike Slovenije v Moskvi

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Moskvi je 14. junija 2014 zvečer na terasi hotela Ritz-Carlton v Moskvi priredilo sprejem ob 25. obletnici Dneva državnosti Republike Slovenije. Dogodka so se udeležili predstavniki diplomatskega zbora, predstavniki države gostiteljice, slovenski in tuji poslovneži ter v Rusiji živeči Slovenci.

Goste so nagovorili podpredsednik Vlade -  minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec, ki je trenutno na dvodnevnem obisku v Moskvi, veleposlanik Slovenije v Rusiji Primož Šeligo in namestnik ministra za zunanje zadeve Rusije Aleksej Meškov. Izpostavili so dobre in dolgotrajne odnose med obema narodoma. Državi bosta letos obeležili stoto obletnico Ruske kapelice pod Vršičem, ki je močan simbol prijateljstva med državama, poleg tega pa tudi nenehni opomin na posledice agresivne politike, ki zapira vrata dialogu.

V tem duhu je minister Erjavec pred sprejemom v prostorih Muzeja sodobne zgodovine Rusije odprl razstavo Kobariškega muzeja "Velika vojna v Krnskem pogorju. Sinovi Rusije v slovenskih Alpah", kjer je spregovoril tudi posebni predstavnik predsednika Ruske federacije za mednarodno kulturno sodelovanje Mihail Švidkoj.

Sprejem so z donacijami podprla slovenska podjetja, katerim gre posebna zahvala in sicer Iskratel, Riko, Duol, Adria, Gorenje, Comita, Krka, TAB, Lindab in agencija SPIRIT. Zahvala gre tudi Draganu Živadinovu z ekipo, ki je sprejem obogatil z "informacijsko akcijo".