Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
22.07.2011  

Strateški forum Bled 2011 - Moč prihodnosti

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Center za evropsko prihodnost 9. in 10. septembra na Bledu organizirata Strateški forum Bled. Letošnje že 6. srečanje državnikov, politikov, gospodarstvenikov in različnih strokovnjakov, ki se ukvarjajo s strateškimi izzivi prihodnosti, bo naslovilo spreminjanje razmerja moči v mednarodni skupnosti, tako med državami kot v gospodarstvu s posebnim poudarkom na hitro rastočih gospodarstvih.

Paneli bodo razpravljali o novih oblikovalcih moči, s poudarkom na državah BRIC, o dogajanju in perspektivah v južnem Mediteranu, o odnosih med EU in Kitajsko, Afganistanu, o prihodnosti energetike, o izzivih in prihodnosti Zahodnega Balkana, o vlogi manjših držav v mednarodni skupnosti pa tudi o prehranski varnosti in vlogi inovacij v gospodarstvu. Z naborom tem forum nadaljuje že uveljavljeno kombinacijo regionalnih in globalnih tem. Pomembna novost letošnjega Strateškega foruma Bled je t.i. Strateški forum Bled mladih (Young BSF), s katerim želimo na forum pritegniti mlajše občinstvo, prihodnje odločevalce.

Udeležbo na letošnji konferenci so že potrdili zunanji ministri Indije, Islandije, Kosova, Liechtensteina, Srbije in Zelenortskih otokov, ruski minister za komunikacije in množične medije Igor Olegovich Shchegolev, novi generalni sekretar Arabske Lige dr. Nabil Al-Araby, generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland, generalni direktor Svetovne organizacije za intelektualno lastnino dr. Francis Gurry. Foruma se bodo udeležili tudi bivši zunanji minister Brazilije Celso Amorim, direktor Microsoft Europe Jan Mühlfeit, namestnik generalnega sekretarja OECD Richard Boucher ter številni drugi predstavniki gospodarstva, mednarodnih organizacij, akademske sfere in držav z vsega sveta.

Več informacij o vsebini in udeležencih letošnjega Strateškega foruma Bled boste našli na spletnem naslovu http://www.bledstrategicforum.org/ ter na Facebooku in Twitterju.

Z veseljem vas vabimo, da se udeležite letošnjega Strateškega foruma Bled in vam pošiljamo akreditacijski obrazec. Prosimo vas, da ga izpolnjenega vrnete najkasneje do srede, 31. avgusta 2011 na elektronski naslov tina.mihelic@cep.si, da bomo lahko upoštevali vašo prijavo in zagotovili dobre pogoje za uspešno delo.