Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
17.06.2011  

Gostovanje Vokalne skupine Chorus '97 v Rusiji

Med 11. in 18. junijem na povabilo Komornega zbora iz Kaluge ter v sodelovanju z Mednarodnim kulturnim društvom Soglasje iz Nove Gorice v Rusiji gostuje Vokalna skupina Chorus '97 iz Mirna pri Novi Gorici. Gostovanje predstavlja povratni obisk na lansko turnejo Komornega zbora iz Kaluge v Sloveniji in predstavlja nadaljevanje lani pričetega projekta "Pesem nas združuje".

V okviru gostovanja je Chorus '97 izvedel 5 koncertov v Kalugi in okolici, med drugim tudi v koncertni dvorani Filharmonije Kaluške pokrajine ter 12. junija ob praznovanju Dneva Rusije. Vsi koncerti so bili zelo dobro obiskani.

 

 

Po gostovanju v Kalugi je Chorus '97 16. junija nastopil še v Moskvi, v Kulturnem centru "Pokrovskie vorota". Predstavili so se s slovenskimi pesmimi, tudi narodnimi, ter ruskimi (Čajkovski, narodne) in italijanskimi. Koncerta, ki je požel izredno pozitivne in pohvalne odzive, se je udeležilo okoli 60 obiskovalcev, med njimi predstavniki MZZ RF, nekateri kulturni atašeji tukajšnjih veleposlaništev, predstavniki kulturnih centrov v Moskvi, predstavniki Rossotrudničestva, Slovenci živeči v Moskvi... 

Nastop Vokalne skupine je moderiral Andrej Pavlovič, profesor ruskega jezika v Novi Gorici in predsednik Mednarodnega kulturnega društva Soglasje, goste pa je nagovorila tudi namestnica veleposlanice Andreja Purkart Martinez, ki je poudarila pomen zborovskega petja v slovenski kulturni tradiciji. Po koncertu je Veleposlaništvo RS priredilo skromno pogostitev za udeležence in člane Vokalne skupine Chorus '97.