Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
19.03.2015  

Predstavitev slovenskega turizma na 22. Moskovskem mednarodnem turističnem sejmu MITT 2015

Med 18. in 21. marcem 2015 v Moskvi poteka že 22. Moskovski mednarodni turistični sejem, ki predstavlja osrednji tovrstni dogodek v RF in regiji. Na letošnji borzi sodeluje več kot 2000 podjetij iz 203 držav, organizatorji pa pričakujejo okoli 35.000 obiskovalcev tako iz RF kot tujine. V okviru sejma potekajo konference na aktualna vprašanja turistične industrije, master classi, seminarji ter predstavitve novih turističnih destinacij.

Slovenija se predstavlja pod okriljem agencije SPIRIT, v ospredju predstavitve pa je ponudba zdraviliškega turizma. Na sejmu sodeluje 22 slovenskih turističnih podjetij oziroma organizacij: Adria Airways, Turizem Ljubljana, Turistično združenje Portorož, Postojnska jama, Kompas, Millenium Travel, Renee Tours, Hotel Sava Rogaška, Hoteli in turizem Rogaška, Lifeclass Hotels & Spa, Rimske Terme, Sava Hotels & Resorts, Terme Čatež, Terme Krka, Terme Maribor, Terme Olimia, Terme SPA Rogaška, Thermana Laško, Zdravilišče Rogaška – zdravstvo, City hotel Ljubljana, Hotel Aleksander in Oranda Village.

V okviru aktivnosti za promocijo slovenskega turizma je v prostorih veleposlaništva Republike Slovenije v Moskvi 18. marca 2015 potekal sprejem za slovenske udeležence, njihove partnerje in novinarje, ki se ga je udeležilo okoli 100 gostov. Prisotne so pozdravili veleposlanik Primož Šeligo, direktorica Sektorja za turizem agencije SPIRIT Karmen Novarlič in vodja odbora za promocijo Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Vasja Čretnik.