Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
15.12.2014  

Srečanje veleposlanika Šeliga z ministrom za naravne vire in ekologijo Ruske federacije

Veleposlanik Primož Šeligo se je skupaj s predstavniki slovenskih podjetij Tajfun Planina d.o.o., Tajfun Rus in Ledinek Engineering d.o.o. 15. decembra 2014 srečal z ministrom za naravne vire in ekologijo Ruske federacije Sergejem Donskojem. 

Minister je uvodoma povedal, da Ruska federacija izredno ceni dobre odnose s Slovenijo ter da so zainteresirani za vzpostavitev sodelovanja tako na področju ekologije, kot tudi naravnih virov, ki spadata v njegovo pristojnost. 

Veleposlanik Šeligo je izpostavil strateško naravo odnosov med državama ter pomen ruskega trga za slovenska podjetja. Obvestil je, da bo v prihodnjih dneh potekalo zasedanje slovensko-ruske medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje, tekom katerega bodo obravnavne možnosti za okrepitev sodelovanja med državama, med drugim tudi na področju gozdarstva. Izrazil je upanje, da bo tokratno srečanje prispevalo k identifikaciji projektov, kjer bi bilo mogoče sodelovanje slovenskih podjetij.

V nadaljevanju so predstavniki podjetij Tajfun in Ledinek predstavili obe podjetji, proizvodnjo ter njihovo delovanje na ruskem trgu ter se priporočili za informacije glede potreb državnih inštitucij na področju gozdarske in lesnopredelovalne tehnike.

Minister je pozdravil iniciativo slovenske strani ter obljubil pomoč ministrstva pri vzpostavljanju kontaktov z zainteresiranimi regionalnimi oblastmi, kot posebej perspektivno območje pa je izpostavil ruski Daljni Vzhod.