Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
23.09.2010  

Delovno kosilo z vodstvom Državne korporacije "Olympstroy"

Včeraj, 22. septembra, je na pobudo Veleposlaništva RS v prostorih veleposlaništva potekalo delovno kosilo predstavnikov slovenskih podjetij z vodstvom Državne korporacije »Olympstroy«, ki je odgovorna za izgradnjo celotne potrebne infrastrukture, gradbenih športnih in spremljevalnih objektov za XXII. Zimske olimpijske igre Soči – 2014. Delovnega kosila so se s strani slovenske poslovne skupnosti udeležili štiri predstavniki podjetij, medtem ko je Državno korporacijo »Olympstroy« zastopal podpredsednik družbe Jurij Tartyšov s sodelavci.

 

Kot je v svojem uvodnem nagovoru izpostavila gostiteljica delovnega kosila, veleposlanica RS v Ruski federaciji Ada Filip-Slivnik, imata Slovenija in Rusija odlične bilateralne odnose na mnogih področjih, za katere obstaja obojestranska želja po nadaljnji krepitvi in poglobitvi. Za to obstaja veliko priložnosti, med drugim tudi v gradbeništvu, pri čemer velja posebej izpostaviti velike izkušnje slovenskih gradbenih podjetij in njihov pozitiven ugled na trgu Ruske federacije. Zato verjamemo, da lahko slovenska gradbena podjetja s svojimi izkušnjami in znanjem tudi učinkovito in uspešno sodelujejo pri tako velikem projektu, kot je izgradnja infrastrukturnih objektov za Olimpijske igre v Sočiju.

 

Podpredsednik Državne korporacije »Olympstroy« Jurij Tartyšov je skupaj s svojimi sodelavci podrobneje predstavil delovanje korporacije, dosedanje projekte, možne oblike sodelovanja zainteresiranih podjetij in prioritetna področja, za katera ocenjujejo, da bi lahko bila perspektivna in zanimiva za slovenska podjetja. Med temi velja še posebej izpostavil možnosti sodelovanja pri izgradnji in upravljanju predvsem pomožnih infrastrukturnih objektov, kot so hotelske namestitve, administrativno-upravne zgradbe ipd.

Obe strani sta se dogovorili za nadaljevanje uspešno vzpostavljenega dialoga, tako na ravni veleposlaništva, kot tudi med podjetji.