Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
29.05.2012  

Obvestilo državljanom Republike Slovenije – referendum – »Za osebno asistenco«

Društvo za teorijo in kulturo hendikepa, Neubergerjeva 7, Ljubljana, je na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, vložilo pobudo volivcem za vložitev zahteve za začetek postopka za sprejem Zakona o osebni asistenci.

 Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: »Za osebno asistenco«

Skladno s 16b. členom ZRLI da volivec svojo podporo tako, da vpiše svoje osebne podatke na Obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo predlogu za vložitev zahteve za začetek postopka za sprejem Zakona o osebni asistenci. Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.

V času od srede 16. 5. 2012 do sobote 14. 7. 2012 lahko volivci s stalnim ali začasnim prebivališčem v tujini obrazec podpore potrdijo tudi na diplomatsko konzularnem predstavništvu Republike Slovenije v tujini, torej tudi na našem veleposlaništvu.

Volivec izpolni prvi del obrazca (tukaj) in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba na veleposlaništvu preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom diplomatsko-konzularnega predstavništva.

Uradna oseba potrjen obrazec vrne volivcu, ki ga nato sam posreduje pobudniku na naslov:

YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Neubergerjeva 7

1000 Ljubljana