Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
17.11.2010  

Predsednik dr. Türk pričel uradni obisk v Ruski federaciji

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič Türk je na povabilo predsednika Ruske federacije dr. Dmitrija Medvedjeva prispel na uradni obisk v Ruski federaciji. Po uradnem sprejemu z vojaškimi častmi na moskovskem letališču Vnukovo sta predsednik dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk v prostorih Veleposlaništva Republike Slovenije v Ruski federaciji priredila sprejem za predstavnike slovenske skupnosti v Moskvi.

Predsednika dr. Danila Türka bo danes sprejel gostitelj, predsednik Ruske federacije dr. Dmitrij Medvedjev, poleg tega pa se bo v času uradnega obiska srečal tudi s predsednikom Vlade Ruske federacije Vladimirjem Putinom, patriarhom Kirilom, županjo in guvernerko Sankt Peterburga Valentino Matvijenko, guvernerjem Leningrajske pokrajine Valerijem Serdjukovim ter guvernerjem Samarske pokrajine Vladimirjem Artjakovim.

Med uradnim obiskom v Ruski federaciji predsednika Türka spremljajo minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar, minister za finance dr. Franc Križanič, ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič in minister za zdravje Dorijan Marušič ter gospodarska delegacija, v kateri bo sodelovalo 110 gospodarstvenikov iz 90 najmočnejših slovenskih podjetij.

 

Vir: http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/dokumentiweb/795855F052432355C12577DD00642D22?OpenDocument