Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
18.03.2011  

Sprejem za udeležence turističnega sejma MITT 2011

V prostorih veleposlaništva je 16. marca v skupni organizaciji veleposlaništva in Slovenske turistične organizacije (STO) potekal sprejem za slovenska podjetja, udeležence največjega turističnega sejma v Moskvi, MITT 2011, in njihove ruske poslovne partnerje. Sprejema se je letos udeležilo več kot 80 predstavnikov slovenskih in ruskih turističnih podjetij.

 

 

Veleposlanica Ada Filip-Slivnik je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavila pomembnost ruskega trga za slovenski turizem ter z zadovoljstvom izpostavila, da se je ne glede na svetovno gospodarsko krizo število ruskih turistov v zadnjih dve letih povečevalo, kar kaže na vedno večjo zanimanje med ruskimi turisti za Slovenijo. V zadnjem prav tako opažamo povečanje zanimanja za t.i. segment MICE in kongresni turizem, perspektivo v razvijanju športnega turizma ipd. Veleposlanica je prav tako poudarila, da poskuša veleposlaništvo v Moskvi zagotavljati vsestranski učinkoviti servis podjetjem z obeh strani, učinki katerega se že kažejo v uspešnosti reševanja poslovnih in konzularnih vprašanj.

 

 

Pomočnik direktorice STO, g. Bojan Meden je v imenu slovenske krovne turistične organizacije izpostavil pomembnost slovanske komponente turističnega in širšega sodelovanja med Slovenijo in Rusijo ter pomen, ki ga ima ruski trg za vse slovenske turistične družbe in organizacije. Posebej je bil poudarjeno večje zanimanje slovenskih podjetij za prodor na ruski trg, kar se kaže tudi z udeležbo novih slovenskih turističnih podjetij na tokratnem sejmu MITT.

 

Sprejem je popestril dolgoletni kapetan slovenske košarkaške reprezentance in košarkaškega kluba CSKA Moskva Matjaž Smodiš, ki je v sklopu promocije košarkaškega evropskega prvenstva, ki ga bo leta 2013 gostila Slovenija, podpisoval košarkaške žoge z uradnim promocijskim sloganom prvenstva »I feel basketball«.