Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
18.03.2011  

Odprtje poslovne "plug-in" pisarne v prostorih veleposlaništva v Moskvi

Ob robu udeležbe na 8. zasedanju Medvladne slovensko-ruske mešane komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje, ki je 16. februarja potekalo v Moskvi, je minister za zunanje zadeve RS Samuel Žbogar v prostorih veleposlaništva odprl prvo poslovno "plug-in" pisarno Ministrstva za zunanje zadeve RS v tujini, ki bo slovenskim poslovnežem ponudila bistveno boljše možnosti vstopa na rusko tržišče, saj bo preko uporabe poslovne pisarne slovenski podjetnik imel na razpolago polno opremljeno pisarno ter pomoč strokovnega osebja veleposlaništva pri prodoru na nov trg.

Poslovna "plu-in" pisarna je opremljena (1 delovno mesto) in se nahaja v prostorih veleposlaništva, na naslovu Malaja Dmitrovka 14/1.

Storitev najema poslovne pisarne je namenjena vsakemu predstavniku podjetja, ki je registrirano v RS, pri čemer bodo imeli prednost predstavniki malih in srednjih podjetij. Uporaba poslovne pisarne naj bi bila omejena na 1 mesece in namenjena predvsem preučevanju poslovnih priložnosti na tujem trgu za slovensko podjetje, izvajanju študij izvedljivosti projektov, pogajanj za poslovno sodelovanje in izvajanje ostalih poslovnih dejavnosti.

Za več informacij o postopku prijave za najem poslovne "plug-in" pisarne se prosim povežete z gospodarskim oddelkom veleposlaništva.