Veleposlani┼ítvo RS Moskva /Vizumske in konzularne informacije /Volitve/referendumi in potrjevanje obrazcev podpore /

Volitve/referendumi in potrjevanje obrazcev podpore v tujini

DR┼ŻAVNA VOLINA KOMISIJA

Potrjevanje obrazcev podpore pobudi za vlo┼żitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih

Obve┼í─Źamo vas, da je pobudnik Stranka Za zdravo dru┼żbo, zanjo generalni sekretar Robert ┼áest (v nadaljnjem besedilu: pobudnik), na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, vlo┼żil pobudo volivcem za vlo┼żitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih (v nadaljnjem besedilu: pobuda).

Pobuda je podana na podlagi 59. ─Źlena ZRLI in izpolnjuje z zakonom dolo─Źene pogoje, zato je v skladu s prvim odstavkom 16.a ─Źlena ZRLI, predsednik Dr┼żavnega zbora dolo─Źil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev ponedeljek, 16. 12. 2019, zadnji, ┼íestdeseti dan za zbiranje podpisov pa ─Źetrtek, 13. 2. 2020. V navedenem roku bodo lahko volivci podali podporo na predpisanem obrazcu.

Skladno s 16.b ─Źlenom ZRLI da volivec svojo podporo z vpisom osebnih podatkov na obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo zahtevi oziroma pobudi za vlo┼żitev predloga zakona (opcija C). Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.

Za zbiranje podpor je pobudnik dolo─Źil geslo: ┬╗Proti obveznemu cepljenju┬ź.

Osebe, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali za─Źasno prebivajo v tujini, lahko svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba diplomatskega predstavni┼ítva ali konzulata Republike Slovenije v tujini, tudi na Veleposlani┼ítvu Republike Slovenije v Moskvi.

Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoro─Źno podpi┼íe pred uradno osebo. Uradna oseba preveri voliv─Źevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoro─Źnim podpisom in ┼żigom diplomatskega predstavni┼ítva ali konzulata Republike Slovenije, na levi strani obrazca (vzporedno s podpisom volivca).

Volivec tako izpolnjen obrazec podpore pošlje sam pobudniku na naslov:
Gregor Kos
Bevkova ulica 10
1230 Dom┼żale


Volivec lahko podpi┼íe obrazec tudi preko enotnega dr┼żavnega portala e-uprava z varnim elektronskim podpisom, overjenim s kvalificiranim potrdilom. Upravna enota bo prejela elektronsko podpisan obrazec in na podlagi uradnih evidenc preverila identiteto volivca.