Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
21.02.2011  

Promocija slovenske prehrambene industrije na veleposlaništvu RS v Moskvi

Na pobudo veleposlaništva je v četrtek, 17. februarja, v so-organizaciji s Slovensko-ruskim poslovnim klubom v Moskvi, v prostorih veleposlaništva potekalo delovno srečanje z vodilnimi ruskimi maloprodajnimi verigami, ki so se ga udeležili tudi predstavniki slovenskih prehrambenih podjetij. Na ruski strani sta na delovnem kosilu sodelovala predstavnika verig »Azbuka vkusa« (vodilna moskovska veriga visokega cenovnega nivoja) in Bahetle (vodilna veriga v Republiki Tatarstan, ki pa se postopoma širi tudi v druge regije RF, med drugim tudi v Moskvo), ko tudi predstavniki trenutno najbolj aktivnih uvoznikov slovenskih proizvodov v RF.

Tekom delovnega kosila je bilo predstavljeno delovanje obeh omenjenih maloprodajnih verig, ocenjena perspektiva sodelovanja s slovenskimi proizvajalci in navezani ustrezni stiki. Predstavniki obeh strani so ugotovili, da obstajajo številne možnosti za razširitev obstoječega sodelovanja in prisotnosti slovenskih proizvodov na ruskem trgu, da pa je eden ključnih vidikov pri tem vprašanje promocije slovenskih proizvodov in morebitnega skupnega nastopa slovenskih prehrambenih podjetij na ruskem trgu.

Promocija slovenske prehrambene industrije se je v večernih urah nadaljevala z degustacijo slovenskih vin in penečih vin, ki sta jo vodila Anton Kostelec (Vina Dolc) in Miha Istenič (Penine Istenič). Degustacije se je udeležilo okrog 10 predstavnikov specializiranih uvoznikov in distributerjev vin v RF, kot tudi nekateri predstavniki slovenske poslovne skupnosti v Moskvi.

Vsem sodelujočim podjetjem se najlepše zahvaljujemo!