Veleposlani┼ítvo RS Moskva /Veleposlani┼ítvo /

Veleposlaništvo

Poslopje, v katerem se nahaja dana┼ínje veleposlani┼ítvo se nahaja na ulici Mala Dmitrovka, v hi┼íi ┼ít. 14.  Zgradba je vila iz za─Źetka 19. stoletja in za┼í─Źiten arhitekturni spomenik.  Stavba stoji v bli┼żini ozemlja starega veleposlani┼íkega dvora, kjer so neko─Ź prebivali tuji odposlanci pri ruskem carju.  Prav tako je nedale─Ź stran Uspenska pot in cerkev Smrti Bo┼żje Matere v Putinkah s petimi kupolami iz leta 1652.  Po stari tradiciji so se pred odhodom na misije v daljne de┼żele ruski diplomati udele┼żili bogoslu┼żja ravno v njej.

Mala Dmitrovka je tudi znana po cerkvi Rojstva Bo┼żje Matere v Putinkah iz leta 1670, ki je enkratna stavba s ┼íestimi ┼íotorastimi strehami ÔÇô zadnja svoje vrste, ki je bila zgrajena v Rusiji.  Prav tako na ulici domuje biser ruske secesije, biv┼íi Klub trgovcev iz leta 1908, ki je zdaj znamenito gledali┼í─Źe Lenkom.  V hi┼íi ┼ít. 12 je v za─Źetku 1830-ih ┼żivel znani dekabrist, princ Mihail Orlov, ki ga je pesnik Aleksander Pu┼íkin ve─Źkrat obiskal.  Ulica je bila v┼íe─Ź tudi pisatelju in dramaturgu Antonu ─îehovu, ki je med 1890 in 1892 ┼żivel v hi┼íi ┼ít. 29, kjer je napisal zgodbi Dvoboj in Oddelek ┼ít. 6.

Danes Malo Dmitrovko obdajata Bulevarni obro─Ź in Vrtni obro─Ź.  Tako je lahko dosegljiva z osebnim ali javnim prevoznim sredstvom, ┼íe posebej s Pu┼íkinskega trga, kjer se nahajajo tri postaje podzemne ┼żeleznice:  "Pu┼íkinska", "Tverska" in "─îehovska".