Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
01.10.2019  

Elektronski vizum za obisk Sankt Peterburga

Od 1. oktobra 2019 lahko državljani Republike Slovenije prek specializirane spletne strani https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html pridobijo poslovne, humanitarne in turistične elektronske vizume za enkratni obisk Sankt Peterburga in Lenigrajske pokrajine.

Elektronski vizum je brezplačen. Zanj je treba zaprositi 20 oziroma najpozneje 4 dni pred načrtovanim potovanjem. K elektronski vlogi je treba priložiti fotografijo v elektronski obliki. Izdani vizum velja do 30 dni in dovoljuje 8-dnevno bivanje izključno na območju Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine.

Imetniki elektronskega vizuma lahko v Rusko federacijo za namen obiska Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine vstopajo in izstopajo iz nje samo prek določenih mejnih prehodov, ki so našteti tukaj: https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_checkpoint_en.html

Elektronski vizum ne omogoča potovanj po ostalem ozemlju Ruske federacije! Prav tako ne omogoča vstopa v Rusko federacijo na drugih mejnih prehodih, kar pomeni, da imetnik takega vizuma v Sankt Peterburg ne more potovati prek moskovskih in drugih ruskih letališč.

Imetniki elektronskega vizuma si morajo za trajanje bivanja v Sankt Peterburgu in Leningrajski pokrajini urediti ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje.

Prosilci za elektronski vizum morajo imeti veljaven potni list, ki velja vsaj 6 mesecev in ima vsaj eno prazno stran za vstopne in izstopne žige.

Vse informacije o elektronskem vizumu za obisk Sankt Peterburga in Leningrajske pokrajine najdete tukaj: https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html

Veljavnost elektronskega vizuma je mogoče preveriti prek specializirane spletne strani https://evisacheck.kdmid.ru