Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
20.10.2014  

Razredni sovražnik navdušil na Festivalu evropskih filmov 'West Wind' v Moskvi

 

V okviru Festivala evropskih filmov 'West Wind', ki je med 15. do 19. oktobrom 2014 potekal v Moskvi, se je predstavil tudi prvi celovečerni prvenec slovenskega režiserja Roka Bička 'Razredni sovražnik'.

Film, povzet po resničnih dogodkih, je navdušil številčno občinstvo, ki si je film ogledalo. Zgodba je postavljena na eno izmed slovenskih srednjih šol, kjer dijaki nikakor ne morejo sprejeti zahtev novega učitelja nemščine, po samomoru sošolke pa krivdo za njeno dejanje pripišejo prav temu učitelju, kar njihov odnos še zaostri. To sproži niz usodnih dogodkov, ki za vedno spremenijo življenje učitelja in učencev, saj se resnica ozadja dogajanj skriva pod številnimi tančicami lahkomiselnih laži, zlonamernih spletk in nespametnh odločitev.

Predvajanja filma, ki je potekal v Kinu Horizont v Moskvi, se je udeležil tudi režiser Rok Biček, ki je ob tej priložnosti občinstvu v več kot polurnem pogovoru predstavil ozadja in druge zanimivosti pri nastajanju filma.

Predvajanja filma smo se udeležili tudi sodelavci Veleposlaništva RS v Moskvi, zbrane gledalce pa je ob tej priložnosti v kratkem uvodnem nagovoru pozdravila namestnica veleposlanika Andreja Purkart Martinez.