Veleposlani┼ítvo RS Moskva /Novice /
26.06.2015  

Sprejem ob Dnevu dr┼żavnosti Republike Slovenije

Veleposlani┼ítvo Slovenije v Moskvi je 24.6.2015 na vrtu veleposlani┼ítva organiziralo sprejem v po─Źastitev Dneva dr┼żavnosti in Dneva slovenske vojske, ki sta ga gostila veleposlanik Primo┼ż ┼áeligo s soprogo in obrambni ata┼íe polk. Stojan Todorovski s soprogo. 

 

  

Veleposlanik ┼áeligo je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavil pomembnost Dneva dr┼żavnosti za Slovenijo in slovenski narod, saj se na ta dan spominjamo dneva, ko je 25. junija 1991 Slovenija postala samostojna in neodvisna dr┼żava. Vendar pa zgodovina slovensko-ruskih seveda sega bistveno dlje od leta 1991. Slovenija in Rusija sta danes enakopravni in zanesljivi partnerici in zgleden primer dobrega sodelovanja, ki je v obojestranskem interesu, kar potrjuje, da sta razumevanje in solidarnost pot do lep┼íe prihodnosti vseh narodov.

 

  

 

Ob prilo┼żnosti sprejema je veleposlani┼ítvo razstavilo tudi del fotografske razstave "Slovenijo ─Źutim. sem doma", s katero je bila gostom predstavljena bogata naravna in kulturna dedi┼í─Źina Slovenije, arhiterkturne mojstrovine ter prizori delovanja ─Źloveka v naravi.

 

 

Gostom so bile postre┼żene ┼ítevilne slovenske dobrote, od idrijskih ┼żlokrofov, pr┼íuta do kranjskih klobas in slovenske potice, kar je doprineslo k odli─Źnemu razpolo┼żenju na sprejemu. Izvedba sprejema je bila uspe┼íno realiziralo s pomo─Źjo sponzorskih sredstev podjetij Riko, Duol, Iskratel, Hidria, Adira Airways in Pivovarna La┼íko.