Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
02.12.2013  

Odprtje razstave "Slovenski otroci rišejo" v galeriji Izopark

V sodelovanju med Pionirskim domom Ljubljana, Ruskim centrom kulture in znanosti v Ljubljani, Otroško umetnostno galerijo Izopark v Moskvi in veleposlaništvom Republike Slovenije v Rusiji je 1. decembra 2013 v galeriji Izopark potekala otvoritev razstave risbic slovenskih otrok z naslovom "Slovenski otroci rišejo".

Udeležence otvoritve so pozdravili direktor galerije Aleksej Orlovski ter predstavnice Pionirskega doma, vodja trženja Sonja Vidonja, pomočnica direktorice in vodja gledališke dejavnosti Bjanka Kršmanc ter akademska kiparka Nina Koželj.

Sledila je okrogla miza, na kateri je kiparka Nina Koželj predstavila dejavnost Art Centra, ki deluje v okviru Pionirskega doma. Predstavitev je pri gostih, med katerimi so bili večinoma pedagogi, predstavniki drugih galerij ter departmajev za kulturo in izobraževanje mesta Moskva, naletela na izredno zanimanje, predvsem kar se tiče tehnik ustvarjanja in notranje organizacije dela.

Ob robu dogodka sta predstavnika Pionirskega doma in galerije Izopark podpisala dogovor o sodelovanju, prav tako je bilo dogovorjeno, da bo razstava gostovala še v studiu Indigo v Moskvi. V galeriji Izopark bo razstava sicer na ogled do 22. decembra 2013.