Veleposlani┼ítvo RS Moskva /Novice /
16.06.2016  

Obele┼żitev ob 25. obletnici samostojnosti Republike Slovenije v Moskvi

Veleposlani┼ítvo Republike Slovenije v Moskvi je 14. junija 2014 zve─Źer na terasi hotela Ritz-Carlton v Moskvi priredilo sprejem ob 25. obletnici Dneva dr┼żavnosti Republike Slovenije. Dogodka so se udele┼żili predstavniki diplomatskega zbora, predstavniki dr┼żave gostiteljice, slovenski in tuji poslovne┼żi ter v Rusiji ┼żive─Źi Slovenci.

Goste so nagovorili podpredsednik Vlade -  minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec, ki je trenutno na dvodnevnem obisku v Moskvi, veleposlanik Slovenije v Rusiji Primo┼ż ┼áeligo in namestnik ministra za zunanje zadeve Rusije Aleksej Me┼íkov. Izpostavili so dobre in dolgotrajne odnose med obema narodoma. Dr┼żavi bosta letos obele┼żili stoto obletnico Ruske kapelice pod Vr┼íi─Źem, ki je mo─Źan simbol prijateljstva med dr┼żavama, poleg tega pa tudi nenehni opomin na posledice agresivne politike, ki zapira vrata dialogu.

V tem duhu je minister Erjavec pred sprejemom v prostorih Muzeja sodobne zgodovine Rusije odprl razstavo Kobariškega muzeja "Velika vojna v Krnskem pogorju. Sinovi Rusije v slovenskih Alpah", kjer je spregovoril tudi posebni predstavnik predsednika Ruske federacije za mednarodno kulturno sodelovanje Mihail Švidkoj.

Sprejem so z donacijami podprla slovenska podjetja, katerim gre posebna zahvala in sicer Iskratel, Riko, Duol, Adria, Gorenje, Comita, Krka, TAB, Lindab in agencija SPIRIT. Zahvala gre tudi Draganu ┼Żivadinovu z ekipo, ki je sprejem obogatil z "informacijsko akcijo".