Veleposlani┼ítvo RS Moskva /Novice /
22.04.2016  

Nastop SNG Maribor v okviru XV. festivala Dance Open v St. Peterburgu

Mariborski baletni ansambel bo na 15. jubilejnem festivalu Dance Open v Sankt Peterburgu 23. aprila 2016 v znamenitem Aleksandrinskem gledali┼í─Źu uprizoril sodobni balet Edwarda Cluga Peer Gynt. Naslovno vlogo v predstavi bo odplesal zvezdnik Mariinskega gledali┼í─Źa Denis Matvijenko.

Celove─Źerni pripovedni balet Edwarda Cluga Peer Gynt je pustolovska koreografska zgodba o ─Źloveku, ki niha med sanjami in realnostjo, da bi na┼íel samega sebe. Rusko premiero baleta po Ibsenovi pesnitvi na Griegovo romanti─Źno glasbo so organizatorji festivala ozna─Źili za najbolj vznemirljiv dogodek festivala.

Ker je ples ena izmed najhitreje razvijajo─Źih in dinami─Źnih umetnosti, kjer se znanje prena┼ía iz u─Źitelja na u─Źenca, na festivalu posve─Źajo posebno pozornost izobra┼żevanju mladih generacij plesalcev. Svoj masterclass bo na festivalu imel tudi umetni┼íki direktor mariborskega baleta, ki so ga ozna─Źili za mojstra baletne mistifikacije.

Jubilejni festival Dance Open poteka od 16. do 25. aprila. Kot so v predstavitvi zapisali organizatorji festivala, sestavljajo njegov program aktualna sodobna koreografska dela, ki na odru predstavljajo golo du┼ío ─Źlove┼íkega bitja 21. stoletja.