Veleposlani┼ítvo RS Moskva /Novice /
01.12.2015  

Sodelovanje Slovenije na tradicionalnem dobrodelnem zimskem bazarju v Moskvi

Veleposlani┼ítvo Republike Slovenije je 28. novembra 2015 sodelovalo na tradicionalnem moskovskem dobrodelnem bazarju, ki ga v hotelu Radisson-Slavjanskaja vsakoletno organizira Mednarodni ┼żenski klub (IWC) v Moskvi. Tokrat je kot predsedujo─Źa IWC udele┼żence bazarja nagovorila soproga slovenskega veleposlanika v Moskvi, Viktorija ┼áeligo.

Letos se je Slovenija vnovi─Ź predstavila na dveh stojnicah. Obiskovalcem se je ponudilo blejsko kremno rezino, orehovo potico in slovenske proizvode, turisti─Źne pakete ipd., ki so jih velikodu┼íno podarila slovenska podjetja Adria Airways, Afrodita, Brinox, Delamaris, Droga Kolinska, Gorenje, Gostilna G├╝j┼żina, Hidria, Iskratel, Kolektor, Kompas, Krka, Linguaris, Lisca, Medex, Pivka, Radenska, Renee Tours, Riko, Slovenska turisti─Źna organizacija in Tajfun.

Ob pomo─Źi slovenske skupnosti v Moskvi se je na stojnicah v dobrodelne namene zbralo 1.500 EUR, k ─Źemer bodo dodane ┼íe donacije nekaterih slovenskih podjetij.

Moskovski bazar je eden najve─Źjih dobrodelnih dogodkov v predbo┼żi─Źnem in prednovoletnem obdobju, v okviru katerega se vsakoletno zbira sredstva za siroti┼ínice, brezdomce, invalide, otro┼íke vrtce ipd.