Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
01.07.2015  

Sprejem ob Dnevu državnosti Slovenije v St. Petersburgu

Častni konzul Republike Slovenije v St. Petersburgu Sergej Vasiljev je 30. junija 2015 organiziral sprejem v čast praznovanja Dne državnosti Republike Slovenije. Sprejema so se udeležili predstavniki administracije St. Petersburga in Leningradske regije, kulturniki, diplomati in gospodarstveniki.

Častni konzul je v svojem nagovoru poudaril, da se odnosi med Slovenijo in St. Petersburgom uspešno razvijajo. Dejal je, da so temelj dobrega sodelovanja tradicionalno prijateljski odnosi in obojestransko razumevanje. Prav tako je izpostavil, da obstaja potencial za razvoj sodelovanja med Slovenijo in St. Petersburgom na področju turizma, izobraževanja ter ohranjanja kulturne in zgodovinske dediščine.

Veleposlanik Primož Šeligo se je zahvalil častnemu konzulu za njegovo aktivno delovanje na tej funkciji ter doprinos k razvoju odnosov med Slovenijo ter St. Petersburgom in Leningradsko regijo. Strinjal se je s podano oceno ter se zavzel za nadaljnji razvoj vsestranskih odnosov z obema regijama, ki sta v pristojnosti častnega konzula.