Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
26.06.2015  

Sprejem ob Dnevu državnosti Republike Slovenije

Veleposlaništvo Slovenije v Moskvi je 24.6.2015 na vrtu veleposlaništva organiziralo sprejem v počastitev Dneva državnosti in Dneva slovenske vojske, ki sta ga gostila veleposlanik Primož Šeligo s soprogo in obrambni ataše polk. Stojan Todorovski s soprogo. 

 

  

Veleposlanik Šeligo je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavil pomembnost Dneva državnosti za Slovenijo in slovenski narod, saj se na ta dan spominjamo dneva, ko je 25. junija 1991 Slovenija postala samostojna in neodvisna država. Vendar pa zgodovina slovensko-ruskih seveda sega bistveno dlje od leta 1991. Slovenija in Rusija sta danes enakopravni in zanesljivi partnerici in zgleden primer dobrega sodelovanja, ki je v obojestranskem interesu, kar potrjuje, da sta razumevanje in solidarnost pot do lepše prihodnosti vseh narodov.

 

  

 

Ob priložnosti sprejema je veleposlaništvo razstavilo tudi del fotografske razstave "Slovenijo čutim. sem doma", s katero je bila gostom predstavljena bogata naravna in kulturna dediščina Slovenije, arhiterkturne mojstrovine ter prizori delovanja človeka v naravi.

 

 

Gostom so bile postrežene številne slovenske dobrote, od idrijskih žlokrofov, pršuta do kranjskih klobas in slovenske potice, kar je doprineslo k odličnemu razpoloženju na sprejemu. Izvedba sprejema je bila uspešno realiziralo s pomočjo sponzorskih sredstev podjetij Riko, Duol, Iskratel, Hidria, Adira Airways in Pivovarna Laško.