Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
22.06.2015  

Srečanje veleposlanika Primoža Šelige s predsednikom oddelka za zunanje cerkvene odnose moskovske Patriarhije metropolitanom Volokolamski Hilarijonom

 

Veleposlanik Primož Šeligo se je dne 16. junija 2015 srečal s predsednikom oddelka za zunanje cerkvene odnose moskovske Patriarhije metropolitanom Vokolamski Hilarijonom.

 

Ob tej priložnosti je veleposlanik Šeligo predal vabilo, naslovljeno na patriarha Kirila, na slovesnost ob Ruski kapelici na Vršiču, ki bo letos potekala 26. julija. Metropolitan Hilarijon se je zahvalil za vabilo in obvestil, da se bo letošnje slovesnosti ob Ruski kapelici na Vršiču udeležila 12-članska delegacija moskovske Patriarhije. Metropolitan Hilarijon je še izrazil željo po nadaljevanju tradicije udeležbe predstavnikov moskovske Patriarhije na vsakoletni slovesnosti ob Ruski kapelici na Vršiču. 

 

Veleposlanik Šeligo je omenil, da bomo naslednje leto obeležili 100-obletnico spomina na padle ruske vojake ob kapelici na Vršiču. Poudaril je velik interes slovenske strani, da bi se slovesnosti prihodnje leto udeležil tudi patriarh Kiril.