Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
17.06.2015  

Slavnostno odprtje častnega konzulata RS v Minsku

Dne 15. junija 2015 je potekalo slavnostno odprtje častnega konzulata Republike Slovenije v Minsku, Belorusija. Častni konzulat Republike Slovenije v Minsku s konzularnim območjem, ki zajema celotno ozemlje Republike Belorusije, vodi častni konzul gospod Sergej Vladimirovič Badulja.

Kontakti konzulata:

Nemiga Str. 40-901

220004 Minsk

Republike Belorusija

T/F: (+) 375 17 200 69 24

M: (+) 375 29 676 90 86

E: sb.tradmin(at)open.by

Ob priložnosti slavnostnega odprtja konzulata je častni konzul gospod Sergej Badulja organiziral sprejem, posvečen praznovanju Dneva državnosti RS.

Slavnostne otvoritve častnega konzulata RS v Minsku in sprejema ob Dnevu državnosti RS se je udeležil tudi veleposlanik Primož Šeligo, ki je ob tej priložnosti povedal, da gre za prvi sprejem v čast Dneva državnosti RS v Belorusiji. Veleposlanik Šeligo je še izpostavil dobre odnose med Slovenijo in Belorusijo ter poudaril delovanje medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje med državama, instrument konzultacij med obema ministrstvoma za zunanje zadeve, sodelovanje obeh držav v okviru Foruma slovanskih kultur ter projekt rehabilitacije beloruskih otrok v Sloveniji, ki so utrpeli posledice černobilske nesreče.