Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
22.04.2016  

Nastop SNG Maribor v okviru XV. festivala Dance Open v St. Peterburgu

Mariborski baletni ansambel bo na 15. jubilejnem festivalu Dance Open v Sankt Peterburgu 23. aprila 2016 v znamenitem Aleksandrinskem gledališču uprizoril sodobni balet Edwarda Cluga Peer Gynt. Naslovno vlogo v predstavi bo odplesal zvezdnik Mariinskega gledališča Denis Matvijenko.

Celovečerni pripovedni balet Edwarda Cluga Peer Gynt je pustolovska koreografska zgodba o človeku, ki niha med sanjami in realnostjo, da bi našel samega sebe. Rusko premiero baleta po Ibsenovi pesnitvi na Griegovo romantično glasbo so organizatorji festivala označili za najbolj vznemirljiv dogodek festivala.

Ker je ples ena izmed najhitreje razvijajočih in dinamičnih umetnosti, kjer se znanje prenaša iz učitelja na učenca, na festivalu posvečajo posebno pozornost izobraževanju mladih generacij plesalcev. Svoj masterclass bo na festivalu imel tudi umetniški direktor mariborskega baleta, ki so ga označili za mojstra baletne mistifikacije.

Jubilejni festival Dance Open poteka od 16. do 25. aprila. Kot so v predstavitvi zapisali organizatorji festivala, sestavljajo njegov program aktualna sodobna koreografska dela, ki na odru predstavljajo golo dušo človeškega bitja 21. stoletja.