Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
01.12.2015  

Sodelovanje Slovenije na tradicionalnem dobrodelnem zimskem bazarju v Moskvi

Veleposlaništvo Republike Slovenije je 28. novembra 2015 sodelovalo na tradicionalnem moskovskem dobrodelnem bazarju, ki ga v hotelu Radisson-Slavjanskaja vsakoletno organizira Mednarodni ženski klub (IWC) v Moskvi. Tokrat je kot predsedujoča IWC udeležence bazarja nagovorila soproga slovenskega veleposlanika v Moskvi, Viktorija Šeligo.

Letos se je Slovenija vnovič predstavila na dveh stojnicah. Obiskovalcem se je ponudilo blejsko kremno rezino, orehovo potico in slovenske proizvode, turistične pakete ipd., ki so jih velikodušno podarila slovenska podjetja Adria Airways, Afrodita, Brinox, Delamaris, Droga Kolinska, Gorenje, Gostilna Güjžina, Hidria, Iskratel, Kolektor, Kompas, Krka, Linguaris, Lisca, Medex, Pivka, Radenska, Renee Tours, Riko, Slovenska turistična organizacija in Tajfun.

Ob pomoči slovenske skupnosti v Moskvi se je na stojnicah v dobrodelne namene zbralo 1.500 EUR, k čemer bodo dodane še donacije nekaterih slovenskih podjetij.

Moskovski bazar je eden največjih dobrodelnih dogodkov v predbožičnem in prednovoletnem obdobju, v okviru katerega se vsakoletno zbira sredstva za sirotišnice, brezdomce, invalide, otroške vrtce ipd.