Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
25.09.2015  

Otvoritev častnega konzulata Republike Slovenije v Kazahstanu

V Almatyu, Kazahstan, je 24. septembra 2015 potekala svečana otvoritev Častnega konzulata Republike Slovenije, prvega v Kazahstanu. Častni konzulat vodi Azamat Syrgabayev, ugleden poslovnež s področja telekomunikacij in gradbeništva. Kazahstanska stran visoko ceni odprtje častnega konzulata.

Častni konzul Syrgabayev se je uvodoma zahvalil za izkazano čast Republike Slovenije za imenovanje na pomembno funkcijo ter poudaril, da si bo prizadeval za izboljšanje sodelovanja med Slovenijo in Kazahstanom na vseh področjih. Veseli so sodelovanja s podjetji, ki imajo predstavništva v Kazahstanu, hkrati pa je izrazil upanje, da se bo število slovenskih podjetij na kazahstanskem trgu še povečalo.

Veleposlanik Republike Slovenije Primož Šeligo, ki je svečano odprl častni konzulat Republike Slovenije je poudaril, da je odprtje prvega častnega konzulata v Kazahstanu izrednega pomena za izboljšanje predvsem gospodarskega sodelovanje ter se zahvalil častnemu konzulu za sprejetje funkcije. Slovenija se zaveda, kako velik potencial za poglobitev sodelovanja ponuja država, bogata z naravnimi in človeškimi viri.