Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
29.11.2010  

Sodelovanje Slovenije na tradicionalnem Mednarodnem dobrodelnem zimskem bazarju v Moskvi

V soboto, 27. novembra je v moskovskem hotelu Radisson SAS Slavjanskaya potekal že 23. Mednarodni dobrodelni zimski bazar, na katerem je sodelovalo več kot 60 držav, med njimi že tradicionalno tudi Slovenija.

Bazar predstavlja eno največjih dobrodelnih prireditev v Ruski federaciji, organizira pa ga Mednarodni ženski klub v Moskvi (International women club Moscow - IWC Moscow). Z zbranimi sredstvi IWC pomaga v več kot 50 dobrodelnih projektih, predvsem v projektih pomoči za otroke, starejše, obolele, brezdomce in druge, potrebne pomoči.

Tako kot minulo leto se je Slovenija tudi letos predstavljala na dveh stojnicah: obiskovalcem so bile na eni stojnici na voljo izvrstne specialitete slovenske kulinarike, ki so jih posebej za Bazar pripravile predstavnice slovenske skupnosti v Moskvi, na drugi stojnici pa je bilo moč najti številne slovenske izdelke, s katerimi naša država postaja vedno bolj prepoznavna tudi na zahtevnem ruskem trgu. Z veseljem smo namreč ugotovili, da so med obiskovalci tudi ciljno usmerjeni kupci, ki so k našim stojnicam pristopali z namenom nakupa določenega izdelka, ki so ga, denimo, poznali s preteklih Bazarjev ali pa so jih spoznali med obiski Slovenije.

Brez več kot 40 različnih donatorjev, ki so s svojimi donacijami omogočili izvrstno predstavitev Slovenije na Bazarju, ter prostovoljcev, ki so s svojo izjemno zavzetostjo in dobro voljo pripomogli k brezhibni izvedbi zastopanosti naše države, letošnji Mednarodni dobrodelni zimski bazar z naše strani zagotovo ne bi bil tako uspešen, kot je bil.

Ob tej priložnosti se vsem sodelujočim podjetjem in prostovoljcem še enkrat iskreno zahvaljujemo za sodelovanje!