Veleposlani┼ítvo RS Moskva /Gospodarsko sodelovanje /

Gospodarsko sodelovanje

Kdo smo?

  

Kako vam lahko pomagamo?

Veleposlani┼ítvo Republike Slovenije v Moskvi je poleg Ruske federacije odgovorno tudi za podporo in pospe┼íevanje gospodarskih in trgovinskih odnosov Republike Slovenije z ostalimi dr┼żavami na┼íe akreditacije: Belorusijo, Kazahstanom, Kirgizijo, Tad┼żikistanom, Turkmenistanom in Uzbekistanom.

Delovanje veleposlani┼ítva je prvenstveno usmerjeno na podporo slovenski dr┼żavi in podjetjem pri delovanju na trgih na┼íe akreditacije, poleg tega pa nudimo podporo tudi podjetjem iz prej na┼ítetih dr┼żav pri navezovanju stikov s potencialnimi slovenskimi poslovnimi partnerji, posredujemo informacije o gospodarskem polo┼żaju v Republiki Sloveniji, pogojih poslovanja in investicijskih prilo┼żnostih.

Med osnovne naloge gospodarskega oddelka sodijo:

 • pomo─Ź pri navezavi stikov z ministrstvi, drugimi dr┼żavnimi institucijami, gospodarskimi zbornicami, poslovnimi zdru┼żenji, mediji, na dr┼żavni in regionalni ravni ter povezovanje le-teh s tovrstnimi institucijami v Sloveniji;
 • pomo─Ź pri re┼íevanju problematike, izpostavljene s strani ministrstev, ostalih institucij in podjetij;
 • organizacijo in sodelovanje na poslovnih sre─Źanjih (poslovnih delegacij), sejemskih in drugih predstavitvah, seminarjih in konferencah ter drugih promocijskih dogodkih;
 • informacije o poslovnih prilo┼żnostih, mednarodnih razpisih, panogah, sejmih, aktualnih za slovenske institucije in podjetja;
 • zbiranje in posredovanje poslovnih informacij in poslovnih prilo┼żnosti;
 • svetovalno podporo pri vstopu na trge dr┼żave sprejemnice;
 • pomo─Ź podjetjem pri navezavi stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji;
 • svetovalno in informacijsko podporo potencialnim tujim investitorjem;
 • promocijo in pospe┼íevanje vhodnih neposrednih tujih investicijah v Sloveniji.

Poleg neposredne podpore podjetjem zagotavljamo tudi:

 • pregled in analizo makroekonomskega stanja v dr┼żavah akreditacije;
 • koordinacijo institucionalnega bilateralnega gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in dr┼żavami akreditacije ter
 • koordinacijo gospodarskih aktivnosti, povezanih z EU in mednarodnimi organizacijami.

POMEMBNO!!!

Podjetjem in drugim zainteresiranim osebam sporo─Źamo, da Veleposlani┼ítvo Republike Slovenije v Ruski federaciji NE opravlja nalog posrednika pri pridobivanju vizumov za vstop v dr┼żave akreditacije (Ruska federacije, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Tad┼żikistan, Turkmenistan in Uzbekistan). Za pridobitev vizuma v navedene dr┼żave se je potrebno obrniti neposredno na pristojna veleposlani┼ítva navedenih dr┼żav. Njihove kontakte lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/.


S kom sodelujemo?

Pri svojem delovanju s podro─Źja gospodarske diplomacije veleposlani┼ítvo v Moskvi ┼íe posebej poglobljeno sodeluje s ┼ítevilnimi slovenskimi in ruskimi gospodarskimi subjekti, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Javno agencijo republike Slovenije za spodbujanje podjetni┼ítva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT, Gospodarsko zbornico RS, Slovensko-ruskim poslovnim klubom v Moskvi in Slovensko-ruskim poslovnim svetom ter ┼ítevilnimi institucijami ostalih dr┼żav akreditacije.

Stik s slovenskimi podjetji

V kolikor imate kakr┼íno koli vpra┼íanje, potrebujete konkretno pomo─Ź oz. bi potrebovali specifi─Źne informacije o posameznem trgu, nam posredujte izpolnjen vpra┼íalnik, ki nam bo omogo─Źil vzpostavitev u─Źinkovitega sodelovanja. 

  

Koristne povezave v Republiki Sloveniji: