Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
15.11.2011  

Predstavitev podjetja Pipistrel v Kazahstanu

 

V organizaciji Slovenske hiše v Astani je 10. novembra 2011 potekala predstavitev podjetja Pipistrel. Izredno dobro obiskano predstavitev je odprl generalni direktor slovenske hiše in generalni zastopnik podjetja v Pipistrel v Kazahstanu Jože Meh, ki je v uvodnem nagovoru na kratko predstavil delovanje Slovenske hiše in podjetja Pipistrel.

V nadaljevanju je veleposlanica Ada Filip-Slivnik gostom predstavila pomen Slovenske hiše v Kazahstanu, ki je bila ustanovljena z namenom promocije slovenskega gospodarstva. Podjetje Pipistrel je udeležencem predstavila kot eno najuspešnejših podjetij, ki se ponaša s številnimi najbolj prestižnimi mednarodnimi nagradami. Dodala je, da si bo Veleposlaništvo RS v sodelovanju z Slovensko hišo tudi v bodoče prizadevalo, da se v Kazahstanu predstavijo najuspešnejša slovenska podjetja.   

Po predstavitvi podjetja Pipistrel, letal in njihovih glavnih prednosti je Ivo Boscarol odgovarjal na številna vprašanja gostov.

Dogodek je bil tudi medijsko dobro pokrit. Ivo Boscarol in Jože Meh sta za kazahstansko nacionalno televizijo ob robu podala ločena intervjuja.

Intervju Iva Boscarola je dosegljiv na: www.inform.kz/rus/article/2419923.