Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
11.11.2014  

Štipendije Republike Slovenije za študente Ruske federacije

 

Obveščamo, da je na spletni strani CMEPIUS - Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in uspodabljanja objavljen razpis in prijavni obrazci za štipendije Republike Slovenije, Ministrstva za šolstvo, znanost in šport za študijsko leto 2015/16, ki so omogočene na osnovi sporazuma in programa sodelovanja med Vlado Republike Slovenije in Vlado Ruske federacije v kulturi, znanosti, izobraževanju in športu.

Republika Slovenija za študijsko leto 2015/16 ponuja 12 mesečnih štipendij za študente iz Ruske federacije, ki se razdelijo med posamezne kandidate.

Podrobnejše informacije o štipendijah ter potrebni dokumentaciji za prijavo se nahajajo na naslednji povezavi: http://www2.cmepius.si/en/bilateralscholarships.aspx.

Dokumente lahko najdete tudi tukaj: Invitation in Letter of Acceptance.

Kandidati se lahko prijavi tudi preko spleta: On-line application form. Vlogo za štipendijo ter vso potrebno pripadajočo dokumentacijo pa je potrebno poslati tudi po pošti najkasneje do 31. marca 2015 na naslov Veleposlaništva Republike Slovenije v Moskvi, Ul. Malaya Dmitrovka 14/14, 127006 Moskva.

Kontakt: Andreja Banutai, +7 495 730 95 10, andreja.banutai(at)gov.si.