Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
17.10.2014  

Predstavitev Slovenije kot MICE destinacije

V prostorih Veleposlaništva Republike Slovenije v Moskvi sta bila 16. oktobra 2014 v sodelovanju s podjetjem iDMC izvedena dva ločena dogodka, posvečena predstavitvi Slovenije kot MICE destinacije (meetings, incentives, conferences, and exhibitions), glavnih MICE regij - Ljubljana, Bled, Piran, Portorož in ponudnikov kapacitet. Svoje kapacitete v tem segmentu so predstavili predstavniki Hotelov Bernardin, Hotelov LifeClass, Sava Hotels, Union hotelov, Plaza hotela, Thermana Laško in Adria Airways. Skupno se je obeh dogodkov udeležilo okoli 70 agentov ruskih MICE agencij.

Udeležence sta pozdravila tudi veleposlanik Primož Šeligo in ekonomska svetovalka Andreja Kuzman, ki sta izpostavila privlačnost Slovenije kot MICE destinacije in rast obiska ruskih turistov v Sloveniji.

Tokratna predstavitev predstavlja nadaljevanje aktivnosti s področja MICE turizma, ki so v preteklosti že privedle do prihodov večjih skupin iz Rusije, glede na pozitivne odzive udeležencev pa je mogoče pričakovati nadaljevanje tega trenda tudi v prihodnje.