Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
29.05.2012  

Obvestilo državljanom Republike Slovenije – referendum »Proti rušenju socialne države«

Zoran Petrovič, Polzela 257/a, Polzela, je na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi,  v Državni zbor vložil pobudo volivcem za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o uravnoteženju javnih financ.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: »Proti rušenju socialne države«

Državni zbor je ugotovil, da pobuda izpolnjuje z zakonom določene pogoje, zato je predsednik Državnega zbora določil, da bo zbiranje podpisov podore potekalo od petka 25. 5 2012 do četrtka 28. 6. 2012.

V času od petka 25. 5. 2012 do četrtka 28.6.2012 lahko volivci s stalnim ali začasnim prebivališčem v tujini obrazec podpore potrdijo tudi na diplomatsko konzularnem predstavništvu Republike Slovenije v tujini.

Skladno s 16b. členom ZRLI da volivec svojo podporo tako, da vpiše svoje osebne podatke na Obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo pobudi za vložitev zahteve za zakonodajni referendum. Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat.

Volivec izpolni prvi del obrazca (tukaj) in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba na veleposlaništvu preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom diplomatsko-konzularnega predstavništva.

Uradna oseba potrjen obrazec vrne volivcu,  ki ga nato sam posreduje pobudniku na naslov:

Sindikat policistov Slovenije

Kidričeva cesta 24b

3000 Celje