Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
08.10.2014  

Veleposlanik predal poverilno pismo v Kazahstanu

Med 6. in 7. oktobrom 2014 je veleposlanik Primož Šeligo obiskal Kazahstan, kjer je vročil kopijo poverilnega pisma namestniku ministra za zunanje zadeve Kazahstana Alekseju Volkovu in original državnemu sekretarju Kazahstana Adilbeku Džaksibekovu.

Tekom pogovorov je bil poudarjen obojestranski interes za vsestransko okrepitev odnosov med državama, predvsem na gospodarskem področju, prav tako pa tudi za razširitev pravne podlage med Slovenijo in Kazahstanom. V tej luči so se sogovorniki zavezali k intenziviranju kontaktov med državama.

Veleposlanik Šeligo se je v okviru obiska srečal tudi s prvo namestnico ministrice za zdravje in socialni razvoj Kazahstana Salidat Kairbekovo, ki je hkrati tudi sopredsedujoča slovensko-kazahstanski medvladni komisiji za gospodarsko sodelovanje. Omenjena komisija, katere tretje zasedanje bo predvidoma potekalo konec letošnjega leta, je bila označena kot koristen instrument, ki ga velja še bolj aktivno izkoriščati za poglabljanje gospodarskega sodelovanja med državama.