Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
06.10.2014  

Podjetje Riko podpisalo pogodbo za izgradnjo novih električnih transformatorjev v Minsku

 

Po izgradnji 4 transformatorskih postaj, ki uspešno delujejo, je slovensko podjetje Riko 3. oktobra 2014 podpisalo pogodbo z beloruskim  investitorjem Minskenergom za gradnjo nove in rekonstrukcijo obstoječe transformatorske postaje. Obe bosta razvijajočemu se mestu Minsk izboljšali oskrbo z energijo. Vrednost projekta je 43 mio EUR.

Podjetje Riko kot generalni izvajalec izgradnje in rekonstrukcije transformatorskih postaj skupaj s stikališči in medsebojnimi kabelskimi povezavami na nivoju napetosti 110kV/10kV v izvajanje projekta na ključ vključuje tudi slovenske partnerje, med drugim tudi Kolektor Etro, Sipro, ABB, Siemens. Investitor je družba RUP MINSKENERGO RB, ki skrbi za dobavo in distribucijo električne in toplotne energije na področju mesta MINSK z okolico. MINSKENERGO RB proizvede 40% vse električne energije v Belorusiji.

Podjetje Riko si je s to pogodbo utrdilo položaj vodilnega slovenskega podjetja v Belorusiji, kakor tudi evropskega podjetja na področju energetike v Belorusiji.

Slovesnemu podpisu pogodbe je prisostvoval veleposlanik Republike Slovenije akreditiran za Belorusijo g. Primož Šeligo.