Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
23.05.2011  

Obisk bivšega predsednika gospoda Milana Kučana v Moskvi

Na iniciativo slovenske skupnosti in povabilo veleposlanice RS v Moskvi, gospe Ade Filip-Slivnik, je med 16. in 18. majem 2011 Moskvo obiskal bivši predsednik Republike Slovneije, gospod Milan Kučan.

Kot častni gost se je udeležil sprejema, posvečenega 20. obletnici Slovenske vojske, ki je potekal 17. maja na Veleposlaništvu RS v Moskvi. Po uvodnih besedah veleposlanice je kratek razvoj Slovenske vojske predstavil obrambni ataše, polkovnik Tomaž Strgar, nato pa je svoj pogled na obletnico orisal še prvi predsednik in prvi vrhovni poveljnik Slovenske vojske, gospod Milan Kučan. 

V okviru svojega obiska je gospod Kučan na Diplomatski akademiji pri Ministrstvu za zunanje zadeve Ruske federacije izvedel tudi predavanje na temo »Slovenija – dvajset let samostojnosti«, ki se je je udeležilo več kot 100 slušateljev, med njimi tudi nekdanji predsednik vlade in nekdanji minister za zunanje zadeve Ruske federacije, gospod Jevgenij Primakov, vsi nekdanji veleposlaniki Ruske federacije v Sloveniji ter številni predstavniki diplomatskega zbora v Moskvi.