Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
20.04.2011  

Vabilo na poletne tečaje slovenskega jezika in poletno šolo na slovenski Obali

Univerza na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije Koper in Znanstveno-raziskovalno središče Koper vabita vse zainteresirane na dva poletna dogodka: 18. Poletne tečaje slovenskega jezika na slovenski Obali »HALO, TUKAJ SLOVENSKI MEDITERAN!« in poletno šolo META humanistika – Mediternaska poletna šola Teoretske in Aplikativne humanistike.

18. poletni tečaji slovenskega jezika na slovenski Obali z naslovom »HALO, TUKAJ SLOVENSKI MEDITERAN« bodo potekali v Kopru od 18. julija do 31. julija 2011. Poletni tečaji so namenjeni vsem, ki bi se radi naučili slovenskega jezika ali svoje znanje slovenščine še izpopolnili, spoznali Slovenijo in njeno kulturo, hkrati pa preživeli dva prijetna poletna tedna na morju. Več informacij lahko najdete na spletni strani http://www.fhs.upr.si/en/resources/files/summersch/halo/zvezek-halo.pdf.

Poletna šola META Humanistika 2011, z naslovom »Identitete Sredozemlja: migracije v Sredozemlju«, je dvotedenska mednarodna poletna šola v angleškem jeziku z interdisciplinarnim pristopom k humanističnim in družboslovnim temam. V dveh tednih se bodo udeleženci udeležili intenzivnih predavanj, popoldanskih delavnic, večernih okroglih miz in med ekskurzijo odkrivali lokalno mediteransko kulturo Severnega Jadrana (ob meji med Slovenijo, Hrvaško in Italijo) ter se družili z udeleženci iz vsega sveta. Poletna šola bo potekala v Kopru od 4. julija do 15. julija 2011. Več informacij: http://www.fhs.upr.si/en/summersch/metah2009.