Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
03.10.2014  

Podpis Pogodbe o sodelovanju med Fakulteto za management Univerze na Primorskem in Ekonomsko fakulteto Državne univerze v Moskvi

 

Dne 2. oktobra 2014 je v prostorih veleposlaništva potekal slavnostni podpis Pogodbe o sodelovanju med Fakulteto za management Univerze na Primorskem in Ekonomsko fakulteto Državne univerze v Moskvi.

Pogodbo o sodelovanju sta na slovenski strani podpisala rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič in dekan Fakultete za management izr. prof. dr. Matjaž Novak. Na ruski strani je Pogodbo o sodelovanju podpisal dekan Ekonomske fakultete Državne univerze v Moskvi prof. Alexander D. Nekipelov.

Namen podpisanega dokumenta je vzpostaviti dolgoročno in strateško sodelovanje med fakultetama na področju znanstvenega raziskovanja, razvijati skupne izobraževalne programe s področja ekonomije in strateških financ, izmenjava študentov in profesorjev ter izgradnja skupnega gospodarskega omrežja.

Na podlagi Pogodbe o sodelovanju bo vsako leto sprejet letni program dela z natančno določenimi aktivnostmi.

Ob podpisu Pogodbe o sodelovanju je rektor Univerze na Primorskem dr. Marušič izrazil zadovoljstvo nad vzpostavitvijo sodelovanja med fakultetama in se zavzel za uspešno nadaljevanje odličnega sodelovanja tako med posameznimi akademiki kakor tudi med fakultetama. Poudaril je, da za znanost in izobraževanje ni meja.  

Dekan Ekonomske fakultete Državne univerze v Moskvi prof. Alexander D. Nekipelov se je pridružil velikemu zadovoljstvu ob podpisani Pogodbi o sodelovanju in ob tem izpostavil pomen odlične geostrateške pozicije tako Slovenije, še posebej pa mesta Koper, kjer je sedež Fakultete za mangement.

Veleposlanik Primož Šeligo je podpisan Pogodbe o sodelovanju med fakultetama pozdravil kot dobrodošel impulz za krepitev sodelovanja med državama na področju znanosti in izobraževanja, hkrati pa sodelovanje med zadevnima fakultetama ocenil kot pomemben impulz tudi za krepitev in nadaljnjo poglobitev gospodarskega sodelovanja med državama. Zagotovil je nadaljnjo podporo in pomoč veleposlaništva pri tovrstnih projektih.