Veleposlaništvo RS Moskva /Novice /
30.07.2010  

Vljudno vabljeni na koncert Akademskega pevskega zbora France Prešeren Kranj

Vljudno vabljeni na koncert Akademskega pevskega zbora France Prešeren Kranj,

ki bo v soboto, 7. avgusta 2010, ob 18. uri

v prostorih Ruske državne univerze humanističnih ved

(Ul. Čajanova 15, Moskva, metro Novoslobodskaja).

 

 

Organizatorja: Ruska državna univerza humanističnih ved in

                        Veleposlaništvo Republike Slovenije v Moskvi

 

Glavna producentka projekta: Larisa Černova

Asociativna producentka: Olga Mozgovaja

Umetniški vodja: Boris Tarakanov

 

 

Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj bo med 30. julijem in 5. avgustom 2010 gostoval tudi v St. Peterburgu, kjer se bo udeležil mednarodnega festivala »Singing World« (http://www.singingworld.spb.ru/en/) ter izvedel koncerta v kulturnem centru »Kaskad« (31. julij 2010 ob 16. uri; Tsaritsinskaya ul. 2, Petrodvorets) ter v Judovskem kulturnem centru (2. avgust 2010 ob 19. uri).

* * *

APZ France Prešeren Kranj (http://www.krapz.com/) sodi med najboljše slovenske pevske zbore in deluje že več kot 40 let ter je tesno povezan s pomembnimi slovenskimi in tujimi zborovskimi osebnostmi. Zbor redno sodeluje na festivalskih prireditvah doma in v tujini, uspešno je tekmoval na domačih in mednarodnih zborovskih tekmovanjih. Gostoval je v veliki večini evropskih držav, pa tudi v Izraelu, Latinski Ameriki in Združenih državah Amerike.

 

V zadnjem obdobju so največji dosežki zbora zlati medalji na tekmovanju v češkem Olomoucu, zlato priznanje na tekmovanju v slovaški Bratislavi in srebrna plaketa na najzahtevnejšem državnem tekmovanju »Naša pesem« v Mariboru.

 

Ob štiridesetletnici delovanja je Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj izdal tudi zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi »Ko so fantje proti vasi šli«.